sierpnia 17, 2015

Pyszny deser bez cukru i bez glutenu

Uwaga, deser jest dość kwaśny ;)

Znacie pudding z chia? No pewnie! Teraz wszyscy znają pudding z chia ;)  Ja dzisiaj zrobiłam go w nowej odsłonie, z dżemem z mirabelek, wiórek kokosowych i daktyli. Dwie spore garści śliwek udusiłam w małej ilości wody (oczywiście najpierw wyjęłam z nich pestki), dodałam kilka daktyli suszonych posiekanych i 1 łyżkę wiórek kokosowych. Pudding z chia zrobiony jak zwykle (2 łyżki chia plus 1  szkl mleka roślinnego). DO gotowefo puddingu (czyli takiego, który postał minimum 4 godziny w lodówce) dodałam trochę dżemu i gotowe. Pyszny deser ale bardzo kwaśny ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Dieta roślinna, zarządzanie sobą , Blogger