Letni gulasz z soczewicą i cukinią

Proste , szybkie i dietetyczne danie i jedzenia na kilka dni!

1 szkl ugotowanej zielonej soczewicy, 1 duża cukinia, 2 średnie marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, kilka pieczarek, 1/2 papryki, 1 cebula, przyprawy: pieprz, cząber, bazylia, sól, papryka ostra i słodka.

Przygotowanie:
Kroimy marchew, selera, pietruszkę na kawałki, wrzucamy na dużą patelnię, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy soczewicę ugotowaną, pozostałe składniki  pokrojone (cukinia w większe kawałki). Przyprawiamy. Podajemy z czymś zielonym oraz kaszą/ryżem.

U mnie sos do sałaty to śmietana sojowa z Geant Casino, ale można zamienić na domowej roboty śmietanę słonecznikową i też będzie super :)


Komentarze