lipca 09, 2015

Wegańskie chilli z czerwoną fasolą

Wegańskie chilli z czerwoną fasolą jest to jedna z najszybszych i najsmaczniejszych potraw jakie znam. Zawsze robimy je z sezonowych warzyw (oraz dozwolonych warzyw, gdyż nie wszyscy mogą jeść dowolne warzywa). Jeżeli czerwona fasola z różnych względów nie może pojawiać się na talerzu, zawsze można wymienić ją na inne dozwolone nasiona strączkowe lub tofu (albo zmienić sposób obróbki nasion). 
To zabawne, ludziom często wydaje się, że dieta wegańska ma tyle ograniczeń - nie je się przecież nabiału, jaj, mięsa i produktów, które powstały z tych rzeczy, tymczasem dieta tradycyjna jest bardziej ograniczona pod kątem urozmaicenia produktów. 
Emotikon smile

Chilli pasuje do ryżu brązowego, kaszy a nawet chleba


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Dieta roślinna, zarządzanie sobą , Blogger