Wegańskie chilli z czerwoną fasolą

Wegańskie chilli z czerwoną fasolą jest to jedna z najszybszych i najsmaczniejszych potraw jakie znam. Zawsze robimy je z sezonowych warzyw (oraz dozwolonych warzyw, gdyż nie wszyscy mogą jeść dowolne warzywa). Jeżeli czerwona fasola z różnych względów nie może pojawiać się na talerzu, zawsze można wymienić ją na inne dozwolone nasiona strączkowe lub tofu (albo zmienić sposób obróbki nasion). 
To zabawne, ludziom często wydaje się, że dieta wegańska ma tyle ograniczeń - nie je się przecież nabiału, jaj, mięsa i produktów, które powstały z tych rzeczy, tymczasem dieta wegańska może mieć więcej ograniczeń niż sądzimy 
Emotikon smile

Wszystko oczywiście uzależnione jest od schorzenia (szczęściarzem jest ten, kto nie musi wydłubywać cebuli z restauracyjnej sałatki! :)) Ja chcę pokazać Wam, że mimo czasem wielu ograniczeń, da się zaplanować dietę w sposób racjonalny. Czasem pozostaje nam kilka produktów na krzyż (oczywiście nie do końca życia), a mimo wszystko da się to zrobić.

P.S. Chilli pasuje do ryżu brązowego, kaszy a nawet chleba


Komentarze