lipca 22, 2015

Szybkie burgery z kaszy i fasoli

Z fasoli można robić sporo ciekawych rzeczy. O ile nie mamy po niej problemów trawiennych, możemy cieszyć się burgerami, ciastem, pastami na bazie fasoli itp. Jeżeli mamy problemy żołądkowo-jelitowe, również można temu zaradzić (warto poczytać tu i tu).  

Te burgery są bardzo szybkie w wykonaniu, proste, tanie i smaczne.

Oto składniki:

  • 2 szkl ugotowane (bądź rozmrożonej) czerwonej fasoli
  • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 dużej białej cebuli
  • przyprawy: kmin rzymski, sól, pieprz, papryka wędzona, koper
Masę mieszamy, lepimy 6 kotletów. Pieczemy bądź smażymy. Gotowe!
Jeżeli mamy już ugotowaną lub rozmrożoną fasolę, ugotowaną kaszę, to przygotowanie dania nie zajmie nam więcej niż 30 minut ;D


Wartość odżywcza jednego kotleta (130 g):

Energia: 144 kcal
Białko: 7,5 g
Tłuszcze: 0,9 g
Węglowodany: 28 g
Żelazo: 2,7 mg
Magnez: 48 mg
Potas: 299 mg

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Dieta roślinna, zarządzanie sobą , Blogger