Szybkie burgery z kaszy i fasli

Super szybkie burgery są szybkie pod warunkiem, że mamy już 2 szklanki fasoli czerwonej. Ja mam, gdyż zamroziłam ją podczas ostatniego gotowania (do ciasta z fasoli, które możecie zobaczyć tu).

Oto składniki:


  • 2 szkl ugotowane (bądź rozmrożonej) czerwonej fasoli
  • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 dużej białej cebuli
  • przyprawy: kmin rzymski, sól, pieprz, papryka wędzona, koper


Masę mieszamy, lepimy 6 kotletów. Pieczemy bądź smażymy. Gotowe!
Jeżeli mamy już rozmrożoną fasolę, ugotowaną kaszę, to przygotowanie dania nie zajmie nam więcej niż 30 minut ;D


Wartość odżywcza jednego kotleta (130 g):

Energia: 144 kcal
Białko: 7,5 g
Tłuszcze: 0,9 g
Węglowodany: 28 g
Żelazo: 2,7 mg
Magnez: 48 mg
Potas: 299 mg

Komentarze